Noem eens drie dingen waar je heel goed in bent….

Stel deze vraag en mensen stranden soms al na het noemen van één sterk punt, terwijl het opnoemen van verbeterpunten veel minder moeilijk lijkt. Gek eigenlijk want het kennen en inzetten van je talenten helpt je vooruit en geeft een boost aan (werk)plezier en creativiteit. Echt iedereen heeft talenten en dan hebben we het niet over schilderen als Rembrandt of voetballen als een prof, maar over jouw unieke kwaliteiten. Denk aan heel goed kunnen organiseren, analyseren of een echte verbinder zijn. Je merkt het doordat je er onvermoeibaar mee door kunt gaan of dat mensen vinden dat jij het heel goed kunt terwijl jij het vanzelfsprekend vindt. Vaak weten we wel  in welke richting we onze talenten moeten zoeken maar kunnen we ze niet exact benoemen. Hoe leuk is het om nu eens precies te weten wat jouw talenten zijn? En hoe je ze kunt ontwikkelen tot sterke punten en koppelen aan je werk. Dat kan: met een talentscan en coachingsgesprek.

 

Voor wie?

Voor alle corporatiemedewerkers die hun talenten willen leren kennen en gebruiken

 

Wat gaan we doen?

Eerst maak je de online StrenghtsFinder Talentscan waarmee je jouw 5 meest dominante talenten identificeert. Hier ben je ongeveer een half uur mee bezig. Vervolgens gaan we in een coachingsgesprek aan de slag met de resultaten.  We kijken naar de betekenis en de impact van jouw talenten en hoe je ze kunt ontwikkelen tot sterke punten. Je leert herkennen wanneer je in flow bent en hoe je talenten je daarbij helpen. Maar ook welke eigenschappen je beter niet meer kunt proberen bij te spijkeren en in plaats daarvan kunt compenseren met  waar je wél goed in bent.

 

Resultaat na afloop

  • Je kent en herkent jouw specifieke talenten en begrijpt hoe ze met elkaar samenhangen en elkaar kunnen versterken
  • Je ervaart de positieve boost en het zelfvertrouwen die het kennen van je talenten je geeft
  • Je hebt tips en handvatten om je talenten verder te ontwikkelen en in te zetten in je werk
  • Je ontvangt een uitgebreid persoonlijk rapport over jouw sterke punten, met veel tips en ideeën

De talentscan en het gesprek worden verzorgd door Lucy Scharloo,  P&O adviseur bij woningcorporatie Ons Huis in Apeldoorn. Daarnaast is zij Sterke Punten Coach binnen haar bedrijf 5talenten.nl.

Praktische informatie

Datum:             Op afspraak
Duur:                 ca. 1,5 uur (+ca. 0,5 uur voor het maken van de scan)
Locatie:            Jouw werklocatie of elders in overleg
Kosten:             € 150,- per persoon

Aanmelden     Via info@samenwerkcorporatie.nl
Bijzonderheden
Met je team aan de slag met sterke punten? Vraag naar de mogelijkheden.