Say what? Reiki???

Iets nieuws doen, het zorgt in ieder geval voor een goed verhaal in de kroeg

Eind augustus volgde ik de introductiecursus Reiki 1. Say what? Reiki??? Soms heb je van die dingen die je een keer gedaan wilt hebben. Zoals met een chocolademelksnor op de bank springen. Of een grote hap uit een nieuw blok kaas nemen. Of alle afleveringen van Beverley Hills 90210 binch watchen. Je kent het wel. Dat was bij mij dus het geval met Reiki.

We kregen uitleg over het hoe en wat van Reiki. Het ging over levensenergie (hé, dat ken ik wel), over goed met je beide benen op de grond staan (hé, dat ken ik ook wel), over de helende werking van reiki door handoplegging (altijd handig!) en over de kracht van leven in het nu (check!). Kortom: het bleek een stuk minder zweverig en spannend dan ik had gedacht. Die medecursist dan daar gelaten, die continu vertelde dat ze allerlei verschijningen zag in de vorm van hagedissen en clowns….dus.

Er volgde een heuse inwijding. Om er, en ik citeer hierbij de reiki-juf, “voor te zorgen dat jullie de levensenergie beter kunnen gaan oppikken”. Ehhh… ok. Voor een aantal medecursisten werd dit een ware belevenis met licht, regenbogen en een overvloed aan liefde. Voor een enkeling kwam er weer een hagedis en een clown voorbij. En voor mij? Voor mij was het iets minder groots en meeslepend. Maar desalniettemin 10 fijne minuten ontspannen in stilte, met de voetjes op de vloer. En nu? Nu moet ik thuis gaan oefenen. Iedere dag lekker beetje reikieën.

Waarom ik dit verhaal vertel? Niet om je te overtuigen van de kracht van reiki. Maar om je uit te dagen ook nieuwe dingen te proberen in jouw leven. Klein of groot, dat maakt niet uit. Natuurlijk is dat soms spannend. Maar wees eerlijk, het leidt nooit totale depressie of wanhoop. Hooguit tot een ervaring van het soort ‘nooit meer’. In 99,8% van de gevallen leidt het proberen van iets nieuws tot grenzen verleggen, meer zelfvertrouwen, een prachtige herinnering of een goed verhaal voor in de kroeg. Het zorgt hoe dan ook voor een flinke dosis levensenergie! En daar heb je helemaal geen reiki voor nodig!

Blogschrijver: Simone Lans
Als strategisch adviseur geeft zij advies op het gebied van vitaliteit, organisatieontwikkeling, dienstverlening, vastgoedontwikkeling en positionering