De loopbaanstap van Nicky de Hoog

Ik heb het gewoon gedaan!

Nicky de Hoog, juridisch adviseur bij Woonstede, gaat de corporatie uit Ede na zeven jaar verlaten. Gelukkig blijft ze onze sector trouw. Nicky gaat namelijk aan de slag voor een juridisch corporatieplatform. “Ik heb het gewoon gedaan!”

Nicky gaf voor Samenwerk@Corporatie al twee webinars. Daarmee sprong ze voor haarzelf echt in het diepe, maar achteraf heeft dit haar misschien wel het laatste duwtje gegeven om een stap te maken. “Ik merkte dat kennisoverdracht ontzettend belangrijk is. We hebben als corporatie allemaal dezelfde opgaven. Maar op een of andere manier houden we sommige (juridische) dingen nog heel erg bij ons.”

Volgens Nicky is het platform een uitkomst voor veel corporaties. “Veel corporaties hebben geen jurist in dienst, maar wel regelmatig behoefte aan laagdrempelig juridisch advies. De stap naar een advocatenkantoor is niet zo makkelijk gezet en is bovendien niet goedkoop. Daarom is er dus dit platform. Het draait al goed, maar ik mag het verder uitbouwen en coördineren.”

Nicky deed ook een loopbaanonderzoek met Matchmaker Marianne Regtop. “De uitkomst daarvan sloot heel goed aan bij het profiel van mijn nieuwe baan. Er kwam bijvoorbeeld naar voren dat dynamiek in het werk voor mij belangrijk is. Afwisseling. Iets opzetten en uitbouwen. Wanneer het werk meer in de beheerfase komt, raakt mijn interesse wat weg. En ik ben gewoon heel erg overtuigd van het juridisch platform. Het concept heeft me echt over de streep getrokken.”

Nicky werkt nog tot 1 juli bij Woonstede en is bezig om alles netjes over te dragen. Daarna wacht haar dus een prachtige nieuwe stap. “Ik heb het gewoon gedaan! En het fijnste is dat ik met dezelfde juridische thema’s aan de slag ga, dus dat blijft heel vertrouwd. Verder ga ik veel relaties leggen, veel samenwerken en producten (trainingen en opleidingen) verkopen. Doordat ik dat al heb kunnen doen voor Samenwerk@Corporatie ben ik echt geprikkeld. Het geven van webinars en fysieke trainingen. Daar wil ik meer mee!”

Samenwerk@Corporatie wenst Nicky heel veel succes met haar nieuwe baan!

>> naar de pagina met de loopbaanadviseurs