Leer de 5 bouwstenen voor succesvolle teams

Tijdens deze training leert Ingrid van Laerhoven jou en je collega leidinggevenden hoe jullie een topteam kunnen bouwen. Een team waarvan de leden effectief samenwerken doordat zij vertrouwen in elkaar hebben, een goede discussie niet uit de weg gaan, gecommitteerd zijn aan de afspraken en besluiten die jullie nemen en verantwoordelijkheid nemen. Niet alleen voor de eigen verantwoordelijkheden, maar voor het geheel. Dat team is dus ook gericht op het gezamenlijke doel. Eigen belang is ondergeschikt.

Aanpak
De training is praktijk- en ervaringsgericht. De vraagstukken die jullie als leidinggevenden hebben over jullie eigen team zijn het startpunt voor hun ontwikkeling. Alles wordt steeds vertaald naar de toepasbaarheid in de eigen praktijk. Tijdens de dag zelf komt theorie alleen aan de orde als kapstok om naar het eigen team te kijken. We duiken het onderzoek naar teameffectiviteit in op een wijze die de leidinggevenden ook weer op hun eigen team kunnen toepassen. Ook interventies gericht op verbetering van de samenwerking kunnen meegenomen worden om met het eigen team te werken.

Doelen en/of resultaat
Na afloop van de workshop zijn jullie je bewust van de verschillende ontwikkelingsfases van teams, weten jullie wat een team duurzaam succesvol maakt en hebben jullie een aantal concrete tools geleerd die je kunt inzetten bij de begeleiding van jullie eigen teams.

De training wordt in juni en september aangeboden. Data opties:
• 28 juni
• 20 september

Groepsgrootte
6 – 8 deelnemers per training.

De kosten per deelnemer bedragen € 499,-  exclusief BTW.
Het boek “Now we’re talking!” Deep democracy in actie van Frank Weijers is inbegrepen.

Vier weken voor aanvang van de training krijg je de informatie over de locatie en de tijden. De locatie zal centraal binnen ons samenwerkingsverband liggen. Meld je hier aan!