Marieke van der Linden, beleidsadviseur bij De Goede Woning in Apeldoorn volgde de workshop ‘teken je boodschap’. We vroegen haar waarom.

Waarom heb je je opgegeven voor de workshop ’teken je boodschap’?
Ik geef in mijn werk regelmatig presentaties aan diverse groepen. Bijvoorbeeld collega’s, RvC of de huurdersorganisatie. Ik maak dan meestal gebruik van PowerPoint. Bij het maken van de presentaties ben ik altijd op zoek naar afbeeldingen die de presentatie kunnen opleuken of het verhaal versterken. De producties die ik op internet zag van teken je boodschap maakten mij nieuwsgierig. Daarnaast leek het me ook leuk om eens te kijken of dit een mogelijkheid geeft om eens op een andere manier te presenteren dan de PowerPoint.

Wat vond je van de workshop?
De workshop was erg leuk en fijn om eens creatief bezig te zijn. Een hele dag tekenen, dat had ik in lange tijd niet gedaan. Wat ook fijn is, is dat er collega’s uit de omgeving bij aansluiten. De opzet van de workshop was erg goed. Op speelse manier leer je de basis stappen. Uiteindelijk werk je toe naar je eigen finalestuk die je ook in de middag presenteert. Erg leuk te zien hoe iedereen zijn eigen ideeën vanuit werk of privé in een dag op deze manier kan uitbeelden.

Hoe kun je de workshop gebruiken in je werk of je persoonlijke ontwikkeling?
Hoe? Sterker nog ik heb het al gebruikt. De productie van de workshop heb ik de volgende dag al kunnen presenteren aan de Raad van Commissarissen. Ik ga dit zeker vaker toepassen in presentaties of uitleg van diverse onderwerpen. Ik heb de workshop inmiddels meerdere collega’s aangeraden.

 

Ook de Directeur van SWZ volgde de workshop en maakte dit superleuke filmpje.