De loopbaanstap van …. Antoinette Westendorp

Samenwerk@Corporatie helpt je ook als op zoek bent naar een baan buiten de sector. Dat ondervond Antoinette Westendorp, die na 29 jaar corporatie-ervaring toe was aan een nieuwe stap.

Antoinette: “Ik was sinds 1992 in dienst van Sité Woondiensten waarvan de laatste 7 jaar als woonadviseur. Hierbij werkte ik veel met bijzondere doelgroepen. Maatschappelijk goed werk, maar ook best zwaar. Ik merkte dat onderdelen van mijn functie niet meer pasten bij mijn persoon. Vooral omdat de doelgroep waarmee je werkt verandert, zwaarder wordt.”

Antoinette besloot de stoute schoenen aan te trekken en plande een afspraak in met haar teammanager. En die verwees haar door naar de loopbaanadviseurs. “Puur op basis van foto’s heb ik gekozen voor Marianne Regtop. We hadden een leuke klik en prettige gesprekken. Ik deed de loopbaanwijzer en daar kwam uit dat ik wel iets met wonen had, maar beter een andere doelgroep kon kiezen.”

Toen er een functie bij Ten Hag makelaars vrijkwam, besloot Antoinette te solliciteren. “Het klikte goed met de medewerkers daar, maar ze boden me een andere functie aan als waar ik voor kwam. Die van assistent makelaar. Daar had ik tien jaar geleden bij Sité al een opleiding voor gedaan dus dat paste mooi.”

Na een weekje vakantie begint Antoinette met veel energie aan haar nieuwe job. “Ik vind het gewoon super om mensen blij te maken. Dat gevoel miste ik toch in mijn vorige baan en dat gaat hier helemaal goedkomen. Op de gesprekken met de loopbaanadviseur kijk ik heel prettig terug. Ik kreeg een soort bevestiging van wat ik eigenlijk al wist. En dat was precies het laatste zetje dat ik nodig had.”

>> naar de pagina met de loopbaanadviseurs