Mini workshops – maximaal resultaat

Ken je dat? Die ellenlange cursussen. Of ze nu een dag of een dagdeel duren, het voelt allemaal als een eeuwigheid. En die tijd heb je niet. Je wilt best wat bij leren, maar het moet niet te lang duren. Daarom hebben we nu MINI’s!

Jouw collega van een woningcorporatie geeft een online workshop over één specifiek onderwerp. De mini-workshop duurt een uur. Je schrijft je in, haakt aan via Teams en een uurtje later ben je een stuk wijzer. En nog even fit. Mooi toch?

Wil je zelf een workshop geven? Hartstikke leuk voor je collega’s en superleerzaam voor jou. En we helpen je natuurlijk graag. Stuur maar even een mailtje.

Ik meld me aan voor een MINI

OKTOBER 2021 | Sociale integratie en inburgering

Wonen in een vreemd land kan veel kansen bieden, maar kan ook eenzaam en uitdagend zijn als je te maken krijgt met verblijfsvergunningen, financiële problemen, integratie in de taal, aanpassing aan de cultuur en nog veel meer.

Flávia in in 2000 vanuit Brazilië naar Nederland geëmigreerd. Door haar persoonlijke ervaring als immigrant in Nederland begrijpt ze de moeilijkheden die ontstaan bij immigratie, inburgering en het je thuis voelen in Nederland.

Als oprichter van Compasso Social werkt ze mee aan de sociale integratie van immigranten en zoekt ze samen naar oplossingen. Zo heeft ze samengewerkt met een Amsterdamse corporatie in het Project ‘Vroeg erop af’. Immigranten zijn niet alleen vluchtelingen en zijn ook veel kennismigranten, expats, e.a. In deze workshop deelt Flávia haar ervaringen vanuit migranten perspectief en krijg je tips.

Deze MINI is niet doorgegaan

SEPTEMBER 2021| Online werkvormen

Werken en leren op afstand is in een stroomversnelling gekomen en het online werken lijkt een onomkeerbare trend. De technische kant hebben we meestal al onder de knie, maar dan is er de vraag: ‘Hoe zorg je ervoor dat je online bijeenkomsten effectief en interactief houdt?’ Voordat je het weet, worden je online bijeenkomsten lange monologen en veranderen vergaderingen in technocratische contactmomenten. In deze workshop krijg je tips en werkvormen om effectieve en energieke online bijeenkomsten te houden.
Heb je zelf alvast een vraag voor deze workshop? Of loop je zelf ergens tegenaan? Laat het ons alvast weten, dan nemen we dit mee in de voorbereiding!

Deze MINI wordt i.v.m. persoonlijke omstandigheden verplaatst naar een later moment. Deelnemers worden hierover geïnformeerd.

JUNI 2021| Robotisering

Robotisering? Is dat niet een ver-van-mijn-bed-show? Nee hoor. De Woonplaats innoveert flink met RPA: Robotic Process Automation.

Evelien: “Wij zien RPA als een manier om ‘de robot uit de mens te halen’. Doordat robots repetitief en saai werk van ons overnemen, hebben wij meer tijd voor onze klant. Zo kijken we kritisch naar onze processen en dit leidt automatisch tot (proces)verbeteringen.

Met RPA werk je foutvrij. Dit levert niet alleen veel tijd op, maar kan je ook behoeden voor imagoschade. En het verhoogt de klanttevredenheid.

Maar wat is nou een robot precies? Waar kun je het voor inzetten? Het bouwen van een robot? Hoe gaat De Woonplaats om met robotisering? Dit zijn allemaal onderdelen waar wij jullie met deze mini workshop in mee willen nemen.”

Deze mini-workshop is al geweest.

MEI 2021| Leefbaarheid

Arlin Wernicke geeft je een kijkje in zijn  participatiewerkzaamheden, die ook online plaatsvinden. Arlin vertelt samen met De Stadmaker over het project `t Volmolenhofje (ontdekkingstuin voor de bewoners door de bewoners) en samen met Smee advies (in 10 stappen beter in burgerparticipatie) over het project Achterpadenparadijs.

Deze mini-workshop is al geweest.

MAART 2021| Doen of niet doen? (inzet gedragsaanwijzing)

Als gesprekken met de huurder niet meer helpen, waarschuwingen niet meer binnenkomen, maar een procedure tot ontbinding van de overeenkomst te ver gaat. Wat doe je dan?  Tijdens deze workshop bespreken we de gedragsaanwijzing als instrument voor de aanpak van woonoverlast. Wat is de juridische status van een gedragsaanwijzing, wanneer is het nuttig en hoe stel je hem op?

Deze mini-workshop is al geweest.
Lees hier de reacties.

FEBRUARI 2021| Stress: (h)erken het!

Stress, we hebben er allemaal bijna dagelijks mee te maken. En zelfs zoveel, dat we er soms letterlijk ziek van worden. Maar wat is stress eigenlijk? Welke functie heeft het? Wat gebeurt er precies in ons lichaam? Wat zijn de symptomen van stress? En hoe kun je stress verlagen?

Deze workshop leert je meer over de werking van stress en je krijgt concrete handvatten om direct aan de slag te gaan met het in balans houden van jouw stresssysteem.

Deze mini-workshop is al geweest.
Lees hier de reacties!

JANUARI 2021| IJzersterke brieven schrijven

Zit je heel vaak naar een leeg scherm te staren voordat je begint? Heb je het idee dat je altijd op dezelfde manier begint met een brief? En hoe zorg je dat je brief vlot, maar toch zakelijk blijft? In deze workshops krijg je zo veel tips & trucs dat je daarna meteen betere brieven gaat schrijven.

Deze mini-workshop is al geweest.
Lees hier de reacties.