Mini workshops – maximaal resultaat

Ken je dat? Die ellenlange cursussen. Of ze nu een dag of een dagdeel duren, het voelt allemaal als een eeuwigheid. En die tijd heb je niet. Je wilt best wat bij leren, maar het moet niet te lang duren. Daarom hebben we iets nieuws.

Mini-workshops. Jouw collega van een woningcorporatie geeft een online workshop over één specifiek onderwerp. De mini-workshop duurt een uur. Je schrijft je in, haakt aan via Teams en een uurtje later ben je een stuk wijzer. En nog even fit. Mooi toch?

Hieronder vind je het programma. Wil je zelf een workshop geven? Hartstikke leuk voor je collega’s en superleerzaam voor jou. En we helpen je natuurlijk graag. Stuur maar even een mailtje.

Het mini workshop programma 2021

SEPTEMBER | Online werkvormen

DEZE MINI IS HELAAS VOL! WE WETEN NOG NIET OF EN WANNEER WE DEZE MINI NOG MEER GEVEN. HOUD ONZE WEBSITE EN NIEUWSBRIEF HIERVOOR IN DE GATEN!

Werken en leren op afstand is in een stroomversnelling gekomen en het online werken lijkt een onomkeerbare trend. De technische kant hebben we meestal al onder de knie, maar dan is er de vraag: ‘Hoe zorg je ervoor dat je online bijeenkomsten effectief en interactief houdt?’ Voordat je het weet, worden je online bijeenkomsten lange monologen en veranderen vergaderingen in technocratische contactmomenten. In deze workshop krijg je tips en werkvormen om effectieve en energieke online bijeenkomsten te houden.
Heb je zelf alvast een vraag voor deze workshop? Of loop je zelf ergens tegenaan? Laat het ons alvast weten, dan nemen we dit mee in de voorbereiding!

Wanneer: donderdag 30 september, 10-11 uur (online via Teams)
Door wie: Arno van der Valk, beleidsmedewerker Woonstede

JUNI | Robotisering

Robotisering? Is dat niet een ver-van-mijn-bed-show? Nee hoor. De Woonplaats innoveert flink met RPA: Robotic Process Automation.

Evelien: “Wij zien RPA als een manier om ‘de robot uit de mens te halen’. Doordat robots repetitief en saai werk van ons overnemen, hebben wij meer tijd voor onze klant. Zo kijken we kritisch naar onze processen en dit leidt automatisch tot (proces)verbeteringen.

Met RPA werk je foutvrij. Dit levert niet alleen veel tijd op, maar kan je ook behoeden voor imagoschade. En het verhoogt de klanttevredenheid.

Maar wat is nou een robot precies? Waar kun je het voor inzetten? Het bouwen van een robot? Hoe gaat De Woonplaats om met robotisering? Dit zijn allemaal onderdelen waar wij jullie met deze mini workshop in mee willen nemen.”

Wanneer: donderdag 24 juni, 10-11 uur (online via Teams)
Door wie: Evelien Schurink, projectleider innovaties De Woonplaats

MEI | Leefbaarheid

Arlin Wernicke geeft je een kijkje in zijn  participatiewerkzaamheden, die ook online plaatsvinden. Arlin vertelt samen met De Stadmaker over het project `t Volmolenhofje (ontdekkingstuin voor de bewoners door de bewoners) en samen met Smee advies (in 10 stappen beter in burgerparticipatie) over het project Achterpadenparadijs.

Deze mini-workshop is al geweest.
Binnenkort lees je hier de reacties.

MAART | Doen of niet doen? (inzet gedragsaanwijzing)

Als gesprekken met de huurder niet meer helpen, waarschuwingen niet meer binnenkomen, maar een procedure tot ontbinding van de overeenkomst te ver gaat. Wat doe je dan?  Tijdens deze workshop bespreken we de gedragsaanwijzing als instrument voor de aanpak van woonoverlast. Wat is de juridische status van een gedragsaanwijzing, wanneer is het nuttig en hoe stel je hem op?

Deze mini-workshop is al geweest.
Lees hier de reacties.

FEBRUARI | Stress: (h)erken het!

Stress, we hebben er allemaal bijna dagelijks mee te maken. En zelfs zoveel, dat we er soms letterlijk ziek van worden. Maar wat is stress eigenlijk? Welke functie heeft het? Wat gebeurt er precies in ons lichaam? Wat zijn de symptomen van stress? En hoe kun je stress verlagen?

Deze workshop leert je meer over de werking van stress en je krijgt concrete handvatten om direct aan de slag te gaan met het in balans houden van jouw stresssysteem.

Deze mini-workshop is al geweest.
Lees hier de reacties!

JANUARI | IJzersterke brieven schrijven

Zit je heel vaak naar een leeg scherm te staren voordat je begint? Heb je het idee dat je altijd op dezelfde manier begint met een brief? En hoe zorg je dat je brief vlot, maar toch zakelijk blijft? In deze workshops krijg je zo veel tips & trucs dat je daarna meteen betere brieven gaat schrijven.

Deze mini-workshop is al geweest.
Lees hier de reacties.