SallandWonen is de sociale huisvester van de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe. Wij zijn op zoek naar een inspirerende:

Manager Vastgoed – 36 uur per week

Het team
Op de afdeling Vastgoed werken 11 medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de woningen en het op peil houden van de woningvoorraad. Als manager Vastgoed ben je verantwoordelijk voor de beleidsvorming en het initiëren en ontwikkelen van nieuwbouw- , onderhoud- en herstructureringsprojecten. Je stimuleert een effectieve en efficiënte samenwerking binnen de afdeling, maar ook binnen SallandWonen als totaal en tussen SallandWonen en de belanghouders. Je werkt samen met medewerkers aan verbeteringen van de prestaties van het team en de organisatie. Uitgangspunt daarbij is een optimale klantbediening. Verder zorg je voor het jaarplan, de begroting en de rapportages op jouw afdeling. Extern heb je contacten met gemeenten, adviseur, aannemers en bewaak je het imago van SallandWonen als maatschappelijk ondernemer.

MT- rol
Als lid van het managementteam ben je samen met de directeur-bestuurder, manager Bedrijfsvoering en manager Wonen medeverantwoordelijk voor de organisatie. In het MT- overleg worden beslissingen genomen voor de organisatie en daarbij is het MT- overleg meningsvormend. Binnen het MT ben je iemand die denkt in oplossingen. Je weet de strategie te vertalen naar de praktijk van alledag. Je neemt initiatief en zorgt voor de verbinding.

Uitdaging
De afdeling Vastgoed onderhoudt en verduurzaamt de woningen die wij beheren en verhuren. SallandWonen bouwt daarnaast de komende jaren nog zo’n 300 nieuwe woningen. Ook die nieuwbouwopgave wordt verzorgd vanuit de afdeling Vastgoed. Op dit moment verkennen we nieuwe vormen van opdrachtgeverschap. Zo hebben we inmiddels ervaring met ketensamenwerking, design & build, en resultaatgerichte vastgoedsturing. Daarnaast verbeteren we ons assetmanagement en ons onderhoudsprogramma. Als manager Vastgoed heb je een duidelijke visie op de vernieuwingen op vastgoedgebied, zoals sturen op rendement en regisserend opdrachtgeverschap.

Wat verwachten wij van jou
Je hebt ervaring met leiding geven in een technische omgeving en bewezen resultaten gehaald in een vergelijkbare functie. Je bent nieuwsgierig, breed geïnteresseerd, ondernemend, nuchter en eerlijk. Je hebt overzicht en je bent analytisch. Je weet medewerkers te inspireren om goede afwegingen te maken en schept de juiste voorwaarden voor zelfstandig werkende medewerkers. Vanzelfsprekend durf je kritisch te zijn naar jezelf en naar collega’s om het beste resultaat te halen en werk je graag in teamverband. Als realist kun je de balans vinden tussen mensgericht handelen en een gezonde bedrijfsvoering. Je onderschrijft de missie en visie van SallandWonen.
Je hebt een relevante HBO-opleiding afgerond en aanvullend een managementopleiding en je woont bij voorkeur in de regio waar wij werken of je wilt daarheen verhuizen. Verder heb je kennis van en ervaring met zowel vastgoedbeheer als vastgoedontwikkelingen. Je hebt ervaring met het leiden van (vernieuwings)projecten en het implementeren van vernieuwingen en je bent bekend met Lean werken.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een zelfstandige en veelzijdige functie in een ambitieuze organisatie. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Woondiensten. De functie is ingedeeld in niveau M (min. € 4.633,- en max. € 6.263,- bruto bij 36 uur). SallandWonen stimuleert persoonlijke ontwikkeling en opleidingswensen van haar medewerkers. Aanstelling voor de duur van een jaar met de mogelijkheid van een vast dienstverband bij goed functioneren.

Over SallandWonen
SallandWonen is een actieve en betrokken plattelandscorporatie in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe met ongeveer 5500 verhuureenheden. Met circa 60 medewerkers werkt SallandWonen vanuit Raalte aan het duurzaam, betaalbaar en plezierig wonen van onze huurders in Salland. SallandWonen is er speciaal voor de huisvesting van mensen die daar zelf minder goed in kunnen voorzien. Als maatschappelijk ondernemende organisatie stelt SallandWonen de huurder centraal. SallandWonen streeft dagelijks naar een betere dienstverlening en heeft een informele werksfeer en betrokken collega’s.
Heb je belangstelling? Mail dan je reactie vóór 10 juni 2018 aan Lianne Veenhuis, adviseur HRM l.veenhuis@sallandwonen.nl
De sollicitatiegesprekken zijn gepland op woensdagochtend 20 juni en donderdagmiddag 21 juni 2018. Een assessment en integriteitsonderzoek kunnen onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt absoluut niet op prijs gesteld.