De loopbaanstap van … Sandra Klarenbeek

Sandra Klarenbeek maakte onlangs dankzij de loopbaanadviseur de overstap naar aan commercieel bedrijf. Inmiddels heeft ze volgens eigen zeggen de beste baan ooit!

“Ik was bijna tien jaar managementassistente bij dezelfde corporatie en wilde wel eens iets anders. Via P&O kreeg ik de tip om met een loopbaanadviseur van Samenwerk@Corporatie te praten. En zo begon dus het avontuur naar mijn droombaan.”

“Ik kreeg een tweede kans en het klikte gigantisch!”

Veel sollicitaties
“Het duurde wel even voordat ik op gesprek mocht komen. Ik was steeds een van de vele sollicitanten. Soms zat ik er wel doorheen. Gelukkig heeft Andrea me altijd gesteund en is ze me tips blijven geven. Haar gouden tip kwam nadat ik een afwijzing kreeg na mijn eerste gesprek bij mijn huidige werkgever. Ik wist zeker dat het mijn baan was, maar werd toch afgewezen. Ze vonden mij niet stevig genoeg voor de baan. “Geef niet op, stuur ze een berichtje en vraag om het hoe en waarom“. En dat deed ik. Het lijkt zo simpel en voor de hand liggend, maar ik was er zelf niet op gekomen. Dat konden ze wel waarderen waardoor ik door mocht naar het tweede gesprek met de mensen voor wie ik ging werken. En dat klikte gigantisch goed!

Droombaan
Vier gesprekken later had Sandra een baan bij een grote internationale diervoerder. Haar droombaan. Sandra: “Ik ben geen standaard managementassistente. Ik word blij van grote projecten. Ik mocht hier vluchten boeken, visa regelen, evenementen organiseren. En ik heb contact met mensen over de hele wereld. Ik vind het heerlijk! En dat allemaal dankzij de tip van mijn loopbaanadviseur. Als Andrea niet gezegd had dat ik na de afwijzing contact moest opnemen, had ik deze baan niet gehad.”

“Ga na waar je kracht licht!”

Tip
“Mijn tip aan medewerkers die twijfelen is: ga gewoon eens praten! Iedereen heeft twee gratis loopbaangesprekken. Gebruik die. Denk eens na wat je echt wil en waar je kracht ligt. Dat betekent niet altijd dat je meteen van baan hoeft te wisselen, maar het is goed om eens met iemand te sparren over je toekomst. Zelf ben ik Andrea in ieder geval altijd dankbaar voor de stap die ik heb durven zetten.”