Manifesteren

Ik deed gisteren een coronatest. Want snottebel, kuchje, keelpijn. Vervolgens manifesteerde ik me de 24 uur die volgden helemaal de blubber: “Ik heb geen corona. Nope, ik heb geen corona. Joe, ik heb geen corona”. Ik deed dit vrij stellig en luid, zodat het Universum duidelijk snapte wat het te doen had. Ik bleek geen corona te hebben. Of dit nu daadwerkelijk een gerichte actie vanuit het Universum was of dat mijn immuunsysteem op z’n strepen was gaan staan, weet ik natuurlijk niet. Fijn was het wel.

Dat manifesteren is overigens wel een interessante. Manifesteren betekent letterlijk ‘zich openbaren’. Het is het verwezenlijken van jouw gedachten en wensen. Des te meer je een gedachte of wens gelooft, des te sterker de aantrekkingskracht en des te groter de kans dat jouw gedachte of wens werkelijkheid wordt. En als hierbij ook nog eens visualiseert én het echt voelt, dan wordt de aantrekkingskracht nog groter. Zo zegt men. En zo las ik bij de een online training ‘Manifesteren kun je leren’.

Bij de uitslag van de coronatest ging dat manifesteren me wel lekker af. Voor andere levensdoelen, mag ik er nog wel even een tandje bijzetten. En ik bedenk me ineens: Zou je ook je manifesteerresultaten kunnen manifesteren? Of wordt dat echt te ingewikkeld voor het Universum?

Over de schrijver: Simone Lans is adviseur strategie & beleid bij Eigen Bouw in Deventer. Ze zit in de stuurgroep van Samenwerk@Corporatie en schrijft graag blogs.