Als nieuwe medewerker beginnen bij een corporatie in coronatijd. Dat valt vast niet mee. We vroeger Floor Balk (34) naar haar ervaringen. Floor begon in oktober als woonconsulent bij de Woonmensen in Apeldoorn. Midden in de tweede coronagolf dus.

Floor: “Bij de Woonmensen werken we op dit moment thuis, dus ik heb de meeste collega’s nog niet in het echt gezien. Dat is inderdaad best vreemd. Gelukkig biedt het Smoelenboek op intranet nog een beetje hulp, maar het is inderdaad een bijzondere tijd als nieuwkomer. Bovendien zit ik hier tijdelijk, tot het voorjaar, dus ik hoop dat ik voor die tijd nog collega’s op kantoor kan ontmoeten.”

Floor geeft verder aan zich soms ook wel een beetje alleen te voelen. “Ik woon weliswaar met mijn gezin aan de rand van Apeldoorn-Zuid, maar met alleen bedoel ik dat de meeste andere collega’s bij de Woonmensen elkaar al kennen. Ik heb heel veel nieuwe collega’s, maar ik heb ze eigenlijk ook niet. Ik vind het jammer dat ik de persoonlijke verhalen van veel collega’s niet ken.”

Volgens Floor is het belangrijk om in deze tijd de verbinding te blijven zoeken. “Zelf ben ik heel erg van de vitaliteit. Ik loop ook ’s ochtends hard voordat ik aan de slag ga. Dan is het bijvoorbeeld leuk om er een foto van te maken en iemand anders te ‘challengen’ om ook iets te doen. Dat maakt het ook wat persoonlijker.

Floor is overigens wel heel blij om bij de Woonmensen te zijn. “Ik heb de afgelopen 13 jaar bij Stimenz gewerkt als maatschappelijk werker. Nu heb ik onbetaald verlof voor zes maanden om hier te gaan werken als woonconsulent, iets wat al heel lang op mijn ambitie-wensenlijstje staat! Ik hoop mijn collega’s de aankomende tijd beter te leren kennen. In het echt op kantoor, dan wel via Teams!”